minder mobiele dienst Mobitwin blijft groot succes

Het vervoer van Zoerselaars met mobiliteitsproblemen doet het goed, zo blijkt uit het jaarverslag van onze sociale dienst.

Sommige mensen kunnen omwille van verschillende factoren maar moeilijk het huis uit: ze hebben zelf geen wagen, kunnen niet autorijden of hebben het moeilijk om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Voor hen zijn er gelukkig verschillende diensten en organisaties die hen helpen om zich toch te verplaatsen.

  • Zo kunnen mensen die rolstoelgebonden zijn, gebruikmaken van de diensten van Handicar.
  • Mensen die om andere redenen kampen met mobiliteitsproblemen, kunnen dan weer beroep doen op Mobitwin (de vroegere Minder Mobielen Centrale). Zo kunnen ook zij zich verplaatsen en meer beweging krijgen in hun sociale leven.

Sinds enkele jaren gebeurt de dispatching van Mobitwin Zoersel ook door Handicar. Zo zijn alle vervoersaanvragen voor mensen met een mobiliteitsbeperking gebundeld, en kan er telkens gezocht worden naar de best mogelijke oplossing.

stijging in alle cijfers

De populariteit van Mobitwin steeg vorig jaar beduidend.

  • In 2022 telde Mobitwin 172 leden. In 2023 waren dat er 233.
  • De vrijwillige chauffeurs deden maar liefst 8.298 ritten in 2023.
  • Die waren samen goed voor 123.129 afgelegde kilometers.

word vrijwilliger

Die goede werking is vooral te danken aan alle vrijwillige chauffeurs. Ze staan elke dag met een lach klaar om minder mobiele inwoners verder te helpen.

Vrijwilligers blijven echter altijd nodig. Daarom doen we een warme oproep naar extra chauffeurs. Zelf zin gekregen om aan de slag te gaan bij Mobitwin? Neem dan contact op met onze dienst thuiszorg via 03 2980 0 00 of via thuiszorg@zoersel.be.

Meer informatie over het gebruik van Mobitwin en de voorwaarden vind je op www.zoersel.be/mobitwin.