in memoriam Walter Vochten

Vorige week vrijdag overleed ereraadslid Walter Vochten op 81-jarige leeftijd. Walter was destijds medestichter van Volksunie (afdeling Halle) en stond nadien mee aan de wieg van Vlaams Blok Zoersel (later Vlaams Belang). Hij zetelde in de gemeenteraad van januari 1977 tot mei 1983 en opnieuw van januari 1995 tot maart 2015, samen goed voor zesentwintig jaar! Daarmee werd ruim voldaan aan de voorgeschreven periode van achttien jaar als raadslid om in juni 2015 de titel van ereraadslid te ontvangen.

Walter was ook steeds heel actief in het verenigingsleven, zowel in de culturele sector als in de zorg. Zo was hij medeoprichter en bestuurslid van de plaatselijke Davidsfondsafdeling, medestichter van de 106de scoutsgroep Sint-Maarten in Halle en van de Katholieke Vereniging van Gehandicapten (afdeling Zoersel). Hij was ook actief bij het Algemeen Katholiek Vlaams Toneelverbond, toneelkring ’t Jukschot en KREA. Bij al die activiteiten sprong ook zijn vrouw Bea steeds mee in de bres.

Ondanks de vele tegenslagen in zijn familieleven bleef Walter de minzame persoon die hij altijd geweest was. Het overlijden van Bea, zijn steun en toeverlaat, enkele jaren geleden was voor hem echter de laatste druppel. Sindsdien was hij niet meer dezelfde.

Wij, het bestuur en het personeel van gemeente & ocmw Zoersel, bieden de familie onze oprechte deelneming aan.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op vrijdag 17 januari om 10 uur in de Sint-Antoniuskerk, Handelslei 23.