meer sociale beweging

De auto nemen, de fiets op springen, het openbaar vervoer gebruiken … Voor velen iets dat heel evident is. Helaas zit niet iedereen in deze positie. De Minder Mobielen Centrale (MMC) is er voor mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen en vormt het ideale redmiddel om meer sociale beweging te krijgen.

Kent u de MMC al?

De MMC verzorgt het vervoer naar allerlei (sociale) activiteiten zoals doktersafspraken, sportactiviteiten, kappersbezoeken enzovoort. Onze vrijwillige chauffeurs brengen, met hun eigen wagen, minder mobiele personen naar waar ze maar wensen. De MMC telt momenteel al een groot aantal gebruikers en vrijwilligers. Toch is er nood aan extra hulp.

Onze medewerkers en gebruikers getuigen over de meerwaarde van de MMC.

“Mijn vriendin kreeg te kampen met een ernstig fysiek probleem. Daarvoor moest ze beroep doen op de MMC. Ik was me toen pas bewust van dit probleem. Ik heb me onmiddellijk aangemeld als vrijwilliger.” | chauffeur Julia

“Ik rijd graag met de auto. Aangezien ik hiermee mensen kan ondersteunen door hen naar de juiste locatie te brengen, was mijn keuze voor de MMC vlug gemaakt.” | chauffeur Renild

“De MMC chauffeurs zijn allemaal vrijwilligers. Ze staan steeds klaar met een lach op hun gezicht” | opvoedster Lien

Hebt u zin gekregen om aan de slag te gaan bij de MMC? Neem dan zeker contact met ons op. U moet alleen beschikken over een eigen wagen en telefonisch bereikbaar zijn. U kiest zelf de dagen waarop u ritten wilt inplannen.

Lees het volledig artikel over de MMC in ons ZOERSELmagazine van februari.