meer doen met minder

BUDGET BEWAKEN – Meer doen met minder geld, wie wil dat nu niet? Het Huis van het Kind Voorkempen ging op zoek en maakte een gids vol toffe tips!

We proberen het allemaal wel in de supermarkt. Welk vlootje boter is het goedkoopst? Betaal ik minder als ik meer koop? Maar er bestaan tal van mogelijkheden om uw budget te beheren. Het Huis van Het Kind Voorkempen maakte een overzichtelijke gids van 40 pagina’s waarbij per thema een duidelijk overzicht gegeven wordt hoe u geld kunt besparen. Het grote voordeel is dat het speciaal toegespitst is op de gemeenten Brecht, Schilde, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel.

algemene tips

Op de eerste pagina vindt u meteen al tien algemene tips. Echte budgetbewakers!

  1. Hou bij wat u uitgeeft. Zo ziet u waar uw geld naartoe gaat en wat u kunt besparen.
  2. Voorzie maandelijks een vast budget voor onverwachte uitgaven.
  3. Vraag steeds naar de goedkoopste medicijnen.
  4. Check bij uw mutualiteit of u recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming.
  5. Wat kost een opleiding of schooljaar? Vraag dit bij aanvang even na.
  6. Rijdt u veel met de auto? Schakel dan sneller naar de volgende versnelling. Dit scheelt heel wat brandstof.
  7. Was op koudere temperatuur.
  8. Als uw smartphone of ander elektrisch apparaat is opgeladen, trek het dan uit het stopcontact.
  9. Kraanwater drinken is beter voor het milieu en 365 keer goedkoper.
  10. Ga naar de winkel met een boodschappenlijstje. Dan koopt u enkel wat u nodig hebt.

appt u er nog niet genoeg van?

De gids raadt ook verschillende apps aan die u kunnen helpen. Zo hebt u de ‘Too Good to Go’ app die de verspilling van voedsel tegengaat. Hier kunt u het aanbod van winkels en restaurants bekijken die perfect eetbare producten proberen te redden van de vuilnisbak.

Met de ‘My Benefits App’ kunt u voortaan zelf onmiddellijk online een attest aanvragen en voorleggen om te bewijzen dat u recht hebt op een sociaal tarief. De app toont in enkele klikken de actuele situatie met het specifieke sociaal statuut en de postcode van de woonplaats.

tips voor ieders budget

De ‘meer doen met minder’ gids bevat voor iedereen praktische tips om geld te besparen, maar helpt u ook met het vinden van oplossingen binnen onze gemeente. Zo geeft het meer info over onze Z|Pas, sociale kruidenier de NetZak, Rap op Stap, spelotheek Dobbeltje, de minder mobielen centrale, …

De gids kunt u hier gratis downloaden. Neem zeker ook eens een kijkje op de website van Het Huis van het Kind Voorkempen.