meer dan 19.000 vierkante meter gazon verruigd

Begin april lanceerden we in onze gemeente de campagne Bye Bye Grass – een burgerinitiatief waarbij oprichter Louis De Jaeger een warme oproep doet om het gras (en de bloemen, bomen en struiken) te laten groeien.

bijenvriendelijke teller

Op verschillende locaties in onze gemeente blazen we gazon nieuw leven in. Maar ook naar u lanceerden we een oproep om uw gras te laten groeien. En u bent goed bezig! Onze bijenvriendelijke teller staat niet stil. Momenteel werd er al meer dan 19.000 vierkante meter gazon verruigd in onze gemeente. Dat zegt misschien niet veel, maar het gaat om drie keer de oppervlakte van een voetbalveld. Daarmee geven we ook meer dan 1,9 miljoen bijen en vlinders een woonplaats. Dat kan tellen!

op naar 25.000 vierkante meter

Doet u ook mee? Laat dan (een deel van) uw gazon verruigen. We gaan samen voor 25.000 vierkante meter. Meedoen is heel simpel:

  • Kies een mooi stukje tuin (voor, achter of naast uw huis);
  • Maai dat stukje slechts twee maal per jaar;
  • Vul uw aantal vierkante meters verruigde tuin in op onze bijenvriendelijke teller;
  • Proficiat! U hebt bijgedragen aan de biodiversiteit van onze gemeente!

meimaand is maaimaand

Hebt u al een bermbord besteld om te laten zien dat u uw berm (deels) laat verruigen? Dan is het nu het moment om dit in uw berm te plaatsen. Elk jaar worden in mei de openbare bermen gemaaid. Vanaf volgende week start het maaiseizoen weer. Wilt u dat de klepelmaaier uw berm overslaat? Zorg er dan voor dat u uw bermbord dit weekend zichtbaar plaatst.

Nog geen bermbord besteld? Dan kunt u hier een gratis exemplaar aanvragen.