maak je perceel klimaatbestendig

Wil je weten hoe klimaatbestendig je perceel vandaag is? Doe de test op groenblauwpeil.be. Je kan er ook de ideale grootte van je regenwaterput berekenen en je krijgt tips om de waterhuishouding van je perceel te verbeteren.

Wat is groenblauwpeil?

De groenblauwpeil is een online, interactief instrument van de Vlaamse overheid, (https://groenblauwpeil.be) in samenwerking met verschillende organisaties, die je vertelt hoe klimaatbestendig je huis en tuin zijn. De website berekent een groene en een blauwe score voor jouw perceel en geeft je dan tips om deze scores te verbeteren.

gevolgen van minder goed groenblauwpeil

Heb jij soms wateroverlast op je perceel, na zo’n natte periode als de eerste helft van juni? In heel wat Vlaamse gebieden doen we te veel aan verharding en hebben we een tekort aan groene zones. De gevolgen zijn navenant: hogere temperaturen, minder verkoeling en minder waterinfiltratie. Kortom, een verminderde levenskwaliteit. Bovendien is de groene natuur erg versnipperd, met als gevolg een verminderde biodiversiteit en een grote druk op ecosystemen.

bereken je optimale regenwaterput

Wil je een regenwaterput plaatsen maar weet je niet hoe groot deze moet zijn? Of heb je reeds een regenwaterput en wil je weten of deze groot genoeg is? Bereken de aanbevolen grootte van jouw regenwaterput via het instrument van de groenblauwpeil.

Geen plaats voor een put, maar wel voor een regenwaterton? Je kan deze aankopen via IGEAN. Kijk hier voor meer informatie over regenwatertonnen.