leid ratten om de tuin

Iedereen heeft deze knaagdiertjes wel eens zien voorbij komen. Ratten doorkruisen tuin na tuin op zoek naar een warm plekje met voldoende voeding. Maar niet iedereen is daar zo tevreden mee. En terecht! Ook al lijkt een rat gewoon een grote muis, soms kan hij ziekten met zich meedragen en verspreiden. Daarom is hij in de meeste tuinen niet welkom. Maar wat kunt u doen om hen op een afstand te houden?

Vroeger kon u een beroep doen op de rattenvanger. Die kwam dan op bezoek bij u thuis en verstopte her en der vergif om de ratten te bestrijden. Het kon echter tot 2 weken duren vooraleer de rat van het gif had gegeten. Bovendien kon hij het vergif verplaatsen en het zo binnen bereik brengen van uw teergeliefde huisdier. Tegenwoordig legt de rattenvanger geen vergif meer in Zoersel. Wel kunt u nog altijd een beroep doen op de rattenvanger voor advies. Hieronder volgen alvast enkele makkelijke trucjes om zelf de ratten om de tuin te leiden.

ratten voorkomen

U kunt het bezoek van ratten voorkomen door ervoor te zorgen dat ze uw tuin niet aantrekkelijk vinden. Gooi bijvoorbeeld gekookt keukenafval in een goed afgesloten vuilnisbak, zodat geen enkele rat erbij kan. Vermijd ook slecht afgesloten buitenkraantjes of stilstaand water. Als u kippen of andere diertjes in de tuin heeft staan, geeft u ze best ’s ochtends te eten. Voeder ook niet te veel, zodat het zeker opgegeten is tegen ’s avonds. Want dan is het de beurt aan ratten en muizen om op zoek te gaan naar lekkers. Als u dan ook de tonnen met voedsel goed weet af te sluiten, zal de rat niet geneigd zijn om op bezoek te komen.

ratten bestrijden

Denkt u dat de ratten reeds ontdekt hebben wat voor heerlijke tuin u heeft, dan is het nog niet te laat. De truc is heel simpel. Als u de oorzaak wegneemt, zullen ook de ratten niet langer blijven. Enkele dagen moeten volstaan vooraleer de ratten het opgeven en wegtrekken uit uw tuin.

Krijgen de ratten maar geen genoeg van uw tuin en heeft u alles geprobeerd? Dan kunt u nog steeds contact opnemen met onze rattenvanger. In plaats van gevaarlijk vergif te plaatsen, zal hij u persoonlijk advies komen geven. De rattenvanger komt steeds op een maandag. (Als maandag op een feestdag valt, verschuift het naar de volgende werkdag).