lang lezen de Leesjury

In 2021 bestaat de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV) 40 jaar. Hét moment voor een volledige make-over! Met een nieuwe naam, website, huisstijl en inhoudelijke aanpassingen wil Iedereen Leest nog meer kinderen aan het lezen zetten en juryleden aantrekken om mee de beste kinderboeken te verkiezen. Mogen wij u voorstellen… de Leesjury!

leesclub

De Leesjury is een leesclub, actief over heel Vlaanderen, voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar oud. De juryleden worden verdeeld over acht leeftijdsgroepen en lezen elk acht genomineerde boeken. Uiteraard wordt elk boek dan besproken met de leeftijdsgenoten van de club. Als alle boeken gelezen zijn, maakt elk jurylid zijn of haar rangschikking. Het boek met de meeste voorkeurstemmen wordt als winnaar van de Leesjury gekozen! Schrijvers hechten veel waarde aan deze prijs, omdat het de jonge lezers zelf zijn die hun favoriete boek kiezen.

een Zoerselse jury

Ook de bibliotheek van Zoersel ondersteunt de Leesjury. Met de hulp van enkele enthousiaste vrijwilligers worden er tijdens het leesjaar acht bijeenkomsten voor leesgroep 1 (derde kleuterklas tot eerste leerjaar) en leesgroep 2 (tweede en derde leerjaar) georganiseerd. Een leesjaar loopt van september tot april.

Op het einde van het leesjaar worden de winnaars van de Leesjury Zoersel bekend gemaakt tijdens een groot slotfeest. Samen met de bibliotheek van Zandhoven en Ranst nodigen we een schrijver uit en kan er naar hartenlust gesmuld worden.

inschrijven voor de Leesjury

Is uw kind tussen 4 en 8 jaar en wil hij/zij mee het beste kinderboek van dit moment kiezen? Schrijf hem/haar dan voor einde september in via zoersel.bibliotheek.be/leesjury. Op deze website vindt u ook meer informatie over de leesgroepen, boeken en bijeenkomsten.

Jongeren van 9 jaar of ouder kunnen online deelnemen via www.leesjury.be. Ze komen in contact met lezers uit heel Vlaanderen en kiezen samen hun favoriet.

vrijwilligers gezocht

We zijn steeds op zoek naar vrijwilligers die een leesgroep willen begeleiden. Hoe meer vrijwilligers, hoe meer groepen we kunnen organiseren. Stel uzelf kandidaat via bibliotheek@zoersel.be voor een kennismakingsgesprek.

Lees het hele artikel in het Zoerselmagazine van augustus.