kinderopvang tijdens de paasvakantie

Ons gemeentebestuur werkt al lang samen met Stekelbees – nu Ferm – voor de buitenschoolse kinderopvang in onze gemeente. Nu de scholen sluiten tijdens de paasvakantie, zal Ferm de uitzonderlijke opvang op zich nemen, met extra ondersteuning van de gemeente.

Ferm

Door de maatregelen van de overheid en de nood om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is buitenschoolse kinderopvang Ferm (het vroegere Stekelbees) genoodzaakt om de normale opvang tijdens de paasvakantie aan te passen. Alle reservaties voor de paasvakantie worden geannuleerd. Kinderen blijven – conform de richtlijnen van de overheid – thuis om het aantal contacten te verminderen en mogelijke besmettingen te voorkomen. Scholen zijn daarom tijdens de vakantie gesloten.

kinderen van ouders die werken in cruciale sectoren

Sommige kinderen kunnen nog wel bij Ferm (Stekelbees) terecht tijdens de paasvakantie. De opvang zal niet doorgaan op de normale locatie in de Vleugel in de Achterstraat, maar in lokalen van gemeentelijke basisschool Beuk & Noot. Daar is er meer ruimte om, in de mate van het mogelijke, de groepjes te behouden zoals ze tot nog toe bestonden in elke school. 

Er wordt nog wel opvang aangeboden:

  • als u als ouder werkt in een zogenaamde cruciale of essentiële sector (zorg, veiligheid, voeding, distributie, ...); 
  • én u de mogelijkheid niet hebt om thuis te werken; 
  • én u geen andere opvangmogelijkheid hebt dan de grootouders;
  • of er sprake is van een kwetsbare thuissituatie.

reserveren verplicht

Behoort u tot één van deze groepen? Dan kunt u een aanvraag voor de paasvakantie indienen door de formulieren van Ferm in te vullen voor dinsdag 31 maart. Druk de formulieren die u op deze pagina vindt af, vul ze manueel in en verstuur ze naar adm.bko.zoersel@samenferm.be .

Let op! Voeg, samen met deze formulieren, aan uw e-mail ook een attest van uw werkgever toe waaruit blijkt dat u in een cruciale sector werkt. Gezinnen in een kwetsbare situatie nemen telefonisch contact op met buitenschoolse kinderopvang Ferm op het nummer 03 420 08 44 (contactnummer tot en met 2 april).
U krijgt altijd een antwoord van de coördinator om uw reservatie te bevestigen.

Kwamen uw kinderen nog nooit naar de buitenschoolse kinderopvang (Ferm of Stekelbees), dan kan de inschrijving eenmalig kosteloos. 

ziekte

Als uw kind ziek is of symptomen vertoont, kan het niet naar de opvang komen. Hebt u gereserveerd tijdens de paasvakantie en wordt uw kind ziek? Neem dan telefonisch contact op met Ferm op 0476 17 31 79 (contactnummer vanaf 6 april tot 17 april).