#kijknietweg | grensoverschrijdend gedrag in sport en cultuur

1712 lanceert campagne over grensoverschrijdend gedrag in sport en cultuur. 1712 roept op tot een cultuuromslag in beide sectoren. Tijd om te tonen dat ook uw organisatie niet wegkijkt!

De voorbije jaren kwamen verschillende gevallen van grensoverschrijdend gedrag en misbruik in de sport- en cultuursector aan het licht. Omdat gevoelens van taboe, schuld, schaamte en angst een grote rol spelen, ervaren slachtoffers, plegers en omstaanders vaak barrières om de stap te zetten naar hulpverlening.

Daarom lanceerde hulplijn 1712 deze week een campagne over grensoverschrijdend gedrag in de sport- en cultuursector. Centrale boodschap: kijk niet weg en contacteer hulplijn 1712 als u vragen hebt over grensoverschrijdend gedrag. 

Wat kunt u doen?

Laat grensoverschrijdend gedrag niet zomaar passeren. Steun de 1712-campagne en toon dat ook jouw organisatie niet wegkijkt.

  1. Vraag iedereen in uw organisatie om een filmpje te maken waarin ze zich omdraaien naar de camera en zo tonen dat ze niet wegkijken. Snel en eenvoudig. 
    • Laat u inspireren door het voorbeeldfilmpje
    • Kies zelf of u er iets bij zegt of schrijft (vb. ‘Ik kijk niet weg!’)
  2. Deel de campagne- filmpjes en animatie op sociale media. Gebruik zeker de hashtags #kijknietweg en #171
  3. Hang de campagne-affiches op zichtbare plekken, ook achter de schermen. De boodschap is bedoeld voor sporters, trainers, artiesten, cultuurmedewerkers en omstaanders. 

Meer info op www.kijknietweg.be.