kies alcoholvrij vanaf je eerste drankje

Steeds meer bestuurders, meer bepaald twee op de drie, drinken helemaal geen alcohol wanneer ze nog moeten rijden. Dat blijkt uit een recente bevraging van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) bij 18- tot 54-jarige autobestuurders. Een trend die we alleen maar kunnen toejuichen. De boodschap voor de zomer blijft dan ook: Groot Gelijk dat je nuchter rijdt!

Als je vanaf je eerste drankje alcoholvrij drinkt, geniet je als nuchtere chauffeur zonder zorgen van de leuke zomeravonden:  

  • Je houdt het veilig. Voor jezelf, je vrienden én anderen op de baan.
  • Je hoeft niet bezig te zijn met het tellen van het aantal glazen alcohol. Zelfs al ben je een wiskundig genie, ontspannend kan je het niet noemen.
  • Je maakt nog meer deel uit van je vriendengroep. Omdat je niet moet tellen, kan je je concentreren op waar het echt om draait: vriendschap, gezelligheid en plezier maken!

100 % voor 0,0 %

Wijn is fijn en bier is plezier, maar niet als je nog moet rijden, tenzij je kiest voor een alcoholvrije variant. In alle bars en supermarkten vind je tegenwoordig overheerlijke mocktails, hippe frisdranken of sapjes. Wedden dat je het verschil niet proeft? Of je gaat voor een fris glas water, heerlijk dorstlessend.  

Klik hier voor meer tips voor nuchtere bestuurders en carpoolers, veilige alternatieven voor wie liever niet zelf rijdt of meer info over wat alcohol met je rijgedrag doet.