ik wens u een digitaal nieuwjaar | alternatief nieuwjaarszingen

Omwille van de coronacrisis besliste het gemeentebestuur al eerder om het nieuwjaarszingen dit jaar niet te laten doorgaan. Ook gouverneur Cathy Berx besliste vorige week om het nieuwjaarszingen en het Driekoningen zingen in heel de provincie af te gelasten. Toch voorzien we een leuk alternatief en zorgen we ervoor dat uw kind zijn of haar nieuwjaarswens toch digitaal of via een tekening kan brengen.

eeuwenoude traditie

De oorsprong van het nieuwjaarszingen is niet volledig te achterhalen. Wat wel vaststaat, is dat deze traditie al eeuwenlang, van generatie op generatie, wordt doorgegeven. Er is voor het eerst sprake van nieuwjaarszingen – of bedelzingen – in de dertiende eeuw. Op heel wat plaatsen is het nieuwjaarszingen intussen uitgestorven. In Zoersel blijft het een gekende traditie. Ook al kan het dit jaar niet in zijn ‘normale’ vorm doorgaan, toch zullen we deze eeuwenoude traditie in ere houden.

oudjaar, nieuw jaar, ik wens u een digitaal nieuwjaar

Van deur tot deur gaan om te zingen, kan en mag dit jaar helaas niet. Maar laten we er op oudjaar met z’n allen digitaal op los zingen. Daarom lanceren we op 31 december de hashtag #nieuwjaarkezoersel. Maak een filmpje van een gekend nieuwjaarsliedje, gezongen door uw zoon of dochter, zoek een foto uit de oude doos of spreek simpelweg een nieuwjaarswens in. Post het filmpje of de foto vervolgens op onze Facebookpagina met de hashtag #nieuwjaarkezoersel. Op die manier kan iedereen toch op een veilige manier deelnemen aan het nieuwjaarszingen.

Is dat dan geen tekening waard?

Niet iedereen is digitaal actief, denk maar aan onze ouderen. Ook hen willen we laten meegenieten. Wenst u hen ook mee een gelukkig nieuwjaar? Volg dan deze vijf eenvoudige stappen:

  1. download onze Zoerselse kleurplaat;
  2. maak er het mooiste kunstwerk van;
  3. schrijf uw nieuwjaarswens in de voorziene banner;
  4. maak iemand heel gelukkig en steek het in de brievenbus bij uw buur of bezorg het aan één van onze woonzorgcentra.
  5. post de tekening op onze Facebookpagina met de hashtag #nieuwjaarkezoersel.

Laten we dit jaar van het nieuwjaarszingen de warmste en veiligste editie maken aller tijden.