hulp van SVK bij leegstaande woningen

VOORDELEN – Langdurig leegstaande woningen brengen weinig voordelen met zich mee. Tel daarbij de belasting die u betaalt op een woning die langer dan twaalf maanden leegstaat, en u beseft dat het beter is om uw leegstaande woning opnieuw te gebruiken, te verkopen of te verhuren. Het sociaal verhuurkantoor is dan uw redder in nood.

Uw woning wordt beschouwd als een leegstaande woning als er gedurende twaalf aaneensluitende maanden niemand op dat adres is ingeschreven of als de woning niet gebruikt wordt om in te wonen, maar bijvoorbeeld als opslagruimte, repetitieruimte, kantoor … In dat geval betaalt u leegstandsbelasting, een bedrag dat jaar na jaar oploopt.

verhuren via SVK

Hebt u de tijd, noch de energie om uw huurwoning te beheren? Dan kunt u beroep doen op een sociaal verhuurkantoor (SVK). Zij huren woningen van privé-eigenaars zoals u, en verhuren ze vervolgens verder door aan kwetsbare doelgroepen. Naast de zekerheden die u al geniet via de woninghuurwet, biedt zo’n SVK nog tal van andere voordelen.

  • U hoeft niet wakker te liggen van wan- of achterstallige betalingen. U hebt de garantie van maandelijkse huurinkomsten.
  • Als een huurder de woning verlaat, gaat het SVK meteen op zoek naar een nieuwe. Hierdoor wordt langdurige leegstand en belasting vermeden.
  • Het SVK neem alle administratieve taken van u over.
  • Het SVK is verantwoordelijk om uw woning in oorspronkelijke staat terug te geven.

Zoersel ligt in het werkgebied van sociaal verhuurkantoor ‘Het SAS’ (www.svk-hetsas.be of 03 690 09 39).