hulp bij het renoveren van uw huurwoning

Bezit u een leegstaand pand, maar is verhuren in de huidige toestand geen optie? Lopen de renovatiekosten hoog op en schrikt een renovatie u af? Dan willen het Pandschap en SVK Het Sas u graag helpen om deze woning te renoveren en te verhuren.

Wat is het Pandschap?

Het Pandschap is een sociale onderneming die uw leegstaand pand renoveert en omtovert tot een kwaliteitsvolle en betaalbare sociale huurwoning. Sinds kort zijn ze ook actief in onze gemeente en werken ze samen met Sociaal Verhuurkantoor Het Sas.

sociaal verhuren

In Vlaanderen staan duizenden woningen structureel leeg. Het brengt de eigenaars niets op. Erger nog: als eigenaar riskeert u op termijn zelfs hoge boetes. Geen nood. U kunt uw leegstaande woning toch verhuren. Of beter nog: sociaal verhuren. Voor veel alleenstaanden en gezinnen wordt het steeds moeilijker om nog een betaalbare huurwoning te vinden. Het Pandschap en SVK Het Sas renoveren uw leegstaande woning en nemen deze in huur, waardoor u recht hebt op een gewaarborgd rendement. Daarbovenop worden er door SVK Het Sas huurbegeleiders ingezet om de huurders bij te staan bij eventuele problemen rond het onderhouden van de woning of leefbaarheid in de buurt.

van opfriswerk tot totaalrenovatie

Welke renovatie is er nodig in uw huurwoning? Zijn kleine opfrissingswerken voldoende of is een totaalrenovatie nodig? Geef het proces van uw pand volledig uit handen. Het Pandschap plant de werken, stelt de aannemers aan, zoekt de nodige premies uit en stemt af met het sociaal verhuurkantoor. Beschikt u niet over de financiële middelen om zo’n renovatie te bekostigen, dan helpt het Pandschap u mee zoeken naar de nodige financiering.

voordelen van een sociaal verhuurkantoor

Bij het verhuren van uw pand via een sociaal verhuurkantoor, hebt u recht op hogere premies en een korting op de roerende voorheffing. Bovendien mag u zeker zijn van de verhuur van uw woning. Wanneer uw huurder zijn maandhuur niet betaalt, zorgt het sociaal verhuurkantoor ervoor dat u toch de huur ontvangt.