hou vol en blijf gezond

De coronacijfers gaan jammer genoeg niet de goede kant op. Ook in onze omgeving stijgen ze fel en kreunt het zorgpersoneel onder het toenemend aantal patiënten. Meer en meer evenementen en activiteiten worden afgelast of uitgesteld. We volgen het op de voet en nemen deze info waar mogelijk op in onze communicatie. 

U bent zeker niet de enige die dit alles grondig beu wordt, maar het blijft erg belangrijk om vol te houden en de verspreiding van het virus waar mogelijk te beperken. Wat kunt u doen?

  • Bescherm risicopatiënten in uw omgeving. Zij kunnen immers zware gevolgen dragen van een besmetting. Voelt u zich niet goed, had u een risicocontact of hebt u corona? U bent er zelf hopelijk niet heel ziek van, maar een bezoekje bij een risicopatiënt stelt u toch beter uit.
  • Gebruik uw gezond verstand.
  • Beperk uw sociale contacten. Maak gebruik van zelftesten als u toch mensen zult zien.
  • Blijf de basisregels volgen: beperk uw contacten (en spreek buiten af), hou afstand, draag uw mondmasker, zorg voor goede ventilatie, werk indien mogelijk thuis …

Sinds 26 november 2021 werden er opnieuw een aantal verstrengingen ingevoerd. Een volledig overzicht van de huidige maatregelen vindt u hier.

derde prik

Tegen maart/april 2022 krijgt iedereen een boosterprik (derde prik) van het coronavaccin. De volgorde van vaccinatie is als volgt:

  • eerst zijn 65-plussers aan de beurt;
  • daarna is het de beurt aan degenen die als eerste (en tweede) prik een vaccin van Johnson & Johnson of AstraZeneca kregen;
  • als laatste is het de beurt aan degenen die volledig zijn gevaccineerd met Pfizer en Moderna.

De boosterprik wordt enkel gegeven met Pfizer of Moderna. Goed om weten is dat in onze eerstelijnszone enkel het Pfizer-vaccin wordt toegediend.