helft van Zoerselaars gevaccineerd

Deze week overschreden we de kaap van 54% gevaccineerde inwoners (18+) in Zoersel! Onze vaccinatiegraad ligt daarbij een stuk hoger dan de 47,77% in heel Vlaanderen. Als dat geen hoopvol nieuws is!

Als u dit leest, is er dus 54% kans dat u uw eerste prik al hebt gehad! Bent u nog niet aan de beurt geweest? Geen zorgen, uw brief zal binnenkort ook in uw bus vallen. Hoe sneller we in Vlaanderen een vaccinatiegraad van 70 tot 80% bereiken, hoe sneller we weer ‘normaler’ kunnen leven. Twijfel dus niet om u te laten vaccineren!

bij de gelukkigen?

U bent vast opgelucht en voelt zich nu veiliger. Blijf u echter nog aan de regels houden, ook al bent u gevaccineerd. Het vaccin beschermt u niet om het virus op te lopen, maar wel om er ernstig ziek van te worden. U bent ook minder besmettelijk en helpt dus het virus tegen te gaan. Maar het risico om het virus door te geven is nog steeds reëel, dus alle voorzorgsmaatregelen blijven belangrijk.

exacte cijfers

Zoersel heeft nu een vaccinatiegraad van 54,36%. Dat wil zeggen dat 9.900 van onze 18.211 inwoners (18+) al minstens één dosis hebben ontvangen.

Van 23 februari tot en met 24 mei werden er:

  • 48.920 vaccinaties toegediend in ons vaccinatiecentrum te Malle.
  • 50.380 uitnodigingen verstuurd vanuit het vaccinatiecentrum.