gratis screening diabetesrisico (type 2)

Bent u 45+ en denkt u aanleg te hebben voor diabetes type 2? Dan kunt u zich zaterdag 3 december gratis laten screenen om na te gaan hoeveel risico u loopt om deze ziekte te krijgen.

Diabetes type 2 ontstaat vaak op latere leeftijd en wordt ook wel een ouderdomsziekte genoemd. Erfelijke aanleg, overgewicht, slechte eetgewoonten en weinig beweging zijn enkele factoren die meespelen bij de ontwikkeling ervan. Door een gezondere levensstijl aan te nemen kunt u de ziekte vaak nog voorkomen.

preventieve screening

Op zaterdag 3 december tussen 9 en 11.30 uur kunt u, gratis en zonder inschrijving, terecht in De Notelaar in Malle (Lierselei 15). Men zal daar samen met u een vragenlijst invullen die het risico op diabetes type 2 in kaart brengt. Blijkt dat u tot de risicogroep behoort, dan krijgt u ter plaatse meteen de nodige informatie over hoe u hiermee aan de slag kunt gaan, bijvoorbeeld:

  • samen met uw huisarts,
  • samen met een ‘bewegen op verwijzingcoach’,
  • via gratis sessies ‘gezonde voeding op verwijzing’.

Dit alles kan u helpen om het risico op diabetes type 2 om te keren en te kiezen voor een lang, gezond leven.

Deze preventievoormiddag is een initiatief van Eerstelijnszone Voorkempen en de Diabetes Liga afdeling Antwerpen Noord, met de financiële steun van de gemeente Malle.