Goeiedag, zwaaien mag | zeg spontaan goeiedag

Stel u voor: u loopt ’s ochtends naar de bakker en iedereen die u tegenkomt, wenst u met een glimlach “Goeiemorgen!” Wat een heerlijk begin van de dag, toch? Onder de slogan “Goeiedag, zwaaien mag!” willen we alle Zoerselaars aanmoedigen om spontaan “goeiedag” te zeggen. Op de fiets, op een wandeling of tijdens het winkelen.

Zorgzame Buurt

De campagne werd gelanceerd op zondag 3 september en vormt één van de pijlers in het project Zorgzame Buurten. Want een simpele “hallo” of “goeiedag” is een klein gebaar met een groot effect op een Zorgzame Buurt. Inwoners van wij(k) Zoersel keken die ochtend wellicht raar op bij het zien van een deurhanger met de slogan “Goeiedag, zwaaien mag!”, “Goeiedag, knipogen mag!” of “Goeiedag, lachen mag”. Deze deurhangers sporen aan om spontaan goeiedag te zeggen. Dit gebaar bevordert de sfeer en het gevoel van samenhorigheid in de straat en het heeft een positief effect. Het kan zomaar uw dag goedmaken.

samen ‘goeiedaggen’

Uiteraard willen we dat iedereen “hallo” zegt tegen elkaar. We roepen dan ook op om te zwaaien, knipogen en te lachen. Een heel jaar lang!