geen marktbus meer

Dinsdag kunt u weer kuieren over onze maandelijkse markt in Zoersel. Let wel: als u van plan was om daar met de marktbus van De Lijn naartoe te gaan, dan moet u die plannen herzien. Vanaf deze maand rijdt er namelijk geen marktbus meer. U kunt wel gebruikmaken van de Buurtbus als alternatief (of te voet of met de fiets komen natuurlijk).

(zo goed als) geen reizigers

Het is op vraag van De Lijn zelf dat er niet langer een marktbus wordt voorzien, en dit met het oog op het nieuwe decreet rond basisbereikbaarheid. Daarin focust de Vlaamse overheid namelijk op het aanbieden van openbaar vervoer, afgestemd op de reële noden van de reiziger. Op plaatsen waar de vervoersvraag klein is, zal het aanbod dalen om meer te kunnen investeren in lijnen waar de vraag groot is.

Tellingen wijzen uit dat er de afgelopen maanden (zo goed als) geen reizigers meer gebruikmaakten van de marktbus in onze gemeente. Vandaar de beslissing om ze af te schaffen.

Buurtbus als alternatief

Wie niet te voet, met de fiets of met de wagen kan komen, kan wel nog steeds beroep doen op de Buurtbus. Die moet u wel uiterlijk de dag voordien voor 12 uur reserveren via 03 284 94 80. Bent u nog geen lid? Dan kunt u dat ook via hetzelfde telefoonnummer in orde brengen. Alle info vindt u hier.