Gaby Schul-padje gedeeltelijk afgesloten

Het Gaby Schul-padje is een wandel- en fietspadje dat het Jukschot zowel met de Heybleukenstraat als met de Heimeulenweg en de Kerkhoflei verbindt.

Onlangs zijn er langs het padje de bouwwerken van zeven appartementsblokken gestart. Deze werken zullen een heel aantal maanden duren. Tijdens deze periode is het nodig om het Gaby Schul-padje tussen de Heybleukenstraat en de Heimeulenweg af te sluiten om:

  • conflicten tussen werfverkeer, fietsers en voetgangers te vermijden, en
  • de veiligheid van fietsers en voetgangers te kunnen waarborgen.

Fietsers en voetgangers vanuit de Heimeulenweg kunnen nog wel veilig ‘doorsteken’ via het padje naast de school Klim-Op (in de Heybleukenstraat).

werfverkeer tijdens schooltijd vermijden

Het werfverkeer zal tijdens de werken aanrijden langs de Heimeulenweg, om via het afgesloten deel van het Gaby Schul-padje weg te rijden langs de Heybleukenstraat in de richting van de Bethaniëlei. Op die manier moeten de vrachtwagens elkaar zo weinig mogelijk kruisen.

We spraken met de aannemer af om het werfverkeer tijdens het begin en einde van de schooltijd te vermijden. Zo hopen we zoveel mogelijk gevaarlijke situaties voor fietsers en voetgangers te voorkomen. Op die manier zouden de werken ook zo weinig mogelijk overlast mogen veroorzaken voor de buurtbewoners.