Fluvius neemt uw meterstanden op

Fluvius is het netbedrijf van Vlaanderen. Ze zijn deze weken op pad in onze gemeente om de meterstanden op te nemen van uw elektriciteits- en gasmeter. Helaas zijn er soms ook fraudeurs die zich voordoen als meteropnemers. U bent dus best voorzichtig, maar met deze vier tips herkent u de echte.

  1. Een meteropnemer draagt altijd een uniform met een Fluvius-logo.
  2. Hij of zij heeft een officiële legitimatiebadge bij zich. U mag steeds vragen om die te tonen voordat u de persoon voor de deur binnen laat.
  3. Een meteropnemer rijdt altijd met een officiële Fluvius-wagen. Soms hebben ze hun wagen elders geparkeerd en komen ze te voet of met een plooifiets tot uw deur.
  4. Meteropnemers verkopen niets en leggen geen contracten voor. Ze noteren zelf de meterstanden bij uw gas- en elektriciteitsmeter en vertrekken dan opnieuw. Alleen bij nieuwe bewoners van een huis of appartement die na een tijd nog geen energieleverancier hebben gekozen kan een regularisatiedocument ter ondertekening worden voorgelegd. Maar ook dit is geen leveringscontract.

wat als u twijfelt?

Het is uw woning. U bent nooit verplicht om iemand binnen te laten. Laat onbekenden ook nooit alleen rondlopen in uw huis. Een medewerker van Fluvius zal u enkel vragen waar de meters zich bevinden. Het is de normale gang van zaken om mee te gaan en de meter te tonen. Bel gerust naar het nummer 078 35 35 34 om te verifiëren dat iemand zou langskomen.

Hebt u alle checks uitgevoerd en klopt er iets niet? Laat hem of haar niet binnen, meld het voorval en dien een klacht in bij de FOD Economie. Komt iemand toch binnen zonder uw toestemming, bel dan 112.