fietslease is groot succes voor Zoerselse medewerkers

We zetten als gemeente in op de gezondheid van onze medewerkers, maar ook op een aantrekkelijk personeelsbeleid. Sinds januari kunnen de personeelsleden een fiets leasen voor hun woon-werkverkeer. Op die manier laten we nog meer medewerkers kiezen voor de meest duurzame en gezonde oplossing om zich dagelijks van en naar het werk te verplaatsen. 

Er worden al heel wat initiatieven genomen om u meer te laten bewegen, maar ook voor onze medewerkers werken we aan een gezondheidsbeleid. Een medewerker die gezond is en zich goed in zijn vel voelt, draagt meer bij en straalt meer uit. Na de lunchwandelingen die we sinds november op maandag organiseren, is de lancering van een fietsleaseprogramma weer een meerwaarde.

Het fietsleasesysteem is ook een actie uit ons ambitieus klimaatactieplan 'van klimaatambitie naar klimaatsucces'. Hierin streven we ernaar om tegen 2030 een klimaatneutrale gemeente te zijn. Twee vliegen in één klap dus. 

voordelen

Medewerkers kregen zelf de keuze om een voordeel zoals fietsvergoeding, vakantiedagen of eindejaartoelage om te zetten in een budget dat ze kunnen besteden aan een nieuwe fiets met toebehoren, uitrusting, verzekering, herstelling en onderhoud. Op die manier wordt een grote uitgave gespreid over de tijd en voelen de medewerkers dit niet rechtstreeks in hun portemonnee. Na afloop van het leaseplan kunnen ze kiezen voor een nieuw exemplaar of de fiets aan een voordelig tarief overkopen..

lokale fietshandelaars delen mee in het succes

Om onze lokale fietshandelaars te steunen, gaven we aan de leasemaatschappij de voorwaarde om uitsluitend samen te werken met de lokale fietshandelaars. Er werden dan ook demo’s en proefritjes georganiseerd in samenwerking met de plaatselijke fietshandelaars.

Dit jaar tekenden al 50 van de 240 medewerkers in op het fietsleaseprogramma. De enige voorwaarde is dat de medewerkers de fiets regelmatig gebruiken voor hun verplaatsing van en naar het werk, maar dat is voor de meesten geen zware opgave.