elk afscheid is een nieuw begin

Na een carrière van 35 jaar bij politiezone Voorkempen (aanvankelijk nog politie Zoersel) hangt wijkinspecteur Hans Clippeleyr 1 mei zijn politiepet definitief aan de haak. Ilse Van Looveren, eerder al actief bij de verkeersdienst van de politie, neemt zijn plek in.

“Ik startte in 1986 bij politie Zoersel als interventieagent”, blikt Hans terug. “In 2000 ruilde ik die job in voor die van wijkinspecteur: eerst in Zoerseldorp en nadien in de wijken Risschot en Zoerselhoek. Als wijkinspecteur kom je op een heel andere manier in aanraking met mensen dan wanneer je interventie doet. Ik vind die sociale contacten erg leuk! Dat is zeker één van de dingen die ik ga missen als ik met pensioen ben.

Ook het contact met de leerlingen van onze lagere scholen vond ik altijd erg fijn. Ik was er onder meer verantwoordelijk voor de fietscontroles en gaf hen ook jarenlang ‘les’ over drugspreventie. Omgaan met die jeugd houdt me jong, hé (lacht).”

Op 1 mei zit het leven als werkende mens er op voor Hans. “Ik kijk ernaar uit wat meer tijd te kunnen vrijmaken voor de kleinkinderen, om te reizen (wanneer het terug mag), om te gaan wandelen, fietsen en dansen ... kortom: om te genieten van de gewone dingen in het leven!” We wensen het Hans van harte toe!

nieuwe uitdaging

Wijkinspecteur Valerie Castermans zal de wijken Risschot en Zoerselhoek van Hans overnemen. Nieuwkomer Ilse Van Looveren, die op 1 maart startte, neemt op haar beurt Zoerseldorp voor haar rekening. Ilse werkte de afgelopen acht jaar bij de verkeersdienst van de politie. “Ik was meestal met de moto op pad en kwam hoofdzakelijk in contact met mensen als ze een overtreding begingen”, vertelt ze. “Ik was dus vaak de boeman en vond dat niet meer zo tof. Ik had nood aan een nieuwe uitdaging en ben heel blij dat ik nu de meer sociale kant van het politiewezen heb opgezocht. Mijn contact met de mensen is helemaal anders nu. Ik kan hen meer helpen of bepaalde dossiers voor een langere periode opvolgen en dat is heel fijn!”

Op deze pagina kunt u nagaan tot welke wijk en bij welke wijkagent uw straat hoort.