een krachtig samenwerkingsverband

De gemeenten Zoersel, Lille, Malle, Ranst en Zandhoven ondertekenden deze week een nieuwe samenwerkingsovereenkomst en zetten onder de naam ‘Land van Playsantiën’ de toeristisch-recreatieve samenwerking alvast verder tot 2025.

toerisme voor iedereen

‘Land van Playsantiën’ heeft tot doel het toerisme en recreatie in onze streek te bevorderen. Door samen te werken wil de vereniging het aanbod in het gebied versterken en onze prachtige omgeving verder op de kaart zetten bij eigen inwoners, maar ook inwoners van de omliggende gemeenten, dag- en verblijfstoeristen.

buitenpretjes

De naam ‘Land van Playsantiën’ betekent letterlijk ‘buitenpretjes’. De vereniging dankt zijn naam aan de vroegere buitenverblijven van de stedelijke burgerij en adel. Deze prachtige gebouwen sieren nu nog de verschillende gemeenten.

De voorbije jaren organiseerde de vereniging verschillende evenementen, zoals ‘culinair wandelen’, ‘culinair fietsen’, winterwandelingen en zomerse fietstochten met proevertjes onderweg en ook ‘eten met streken’. Deze activiteiten zullen ook in de toekomst blijven bestaan dankzij de vernieuwde samenwerking.

De vereniging startte in 2005 en bestaat dit jaar reeds 15 jaar. Misschien wel tijd voor een feestje?