een interactieve reis door de poëziegeschiedenis

Tijdens de Poëzieweek, van 30 januari tot en met 5 februari, staat Vlaanderen weer in het teken van poëzie en gedichten. Ook in onze gemeente zindert het van de poëtische activiteiten, zelfs bij de jongste generatie.

Zo wordt er niet alleen op school gerijmd en gedicht dat het een lieve lust is, maar ook in de woonzorgcentra. Heel wat leerlingen gaan namelijk op pad om bewoners van woonzorgcentra te verwennen met een gedicht. Op zaterdag 1 februari (van 9 tot 12 uur) zorgen de leerlingen van de Woord- en Tekenacademie op hun beurt voor een interactieve ervaring in de bib van Zoersel (Dorp 54). Kom een gesprek voeren in de ‘poëziewinkel’ en krijg een ‘poëziedoosje’ op maat. Geniet intussen van het prachtige, kunstige decor.

Kasteel vol poëzie

Op zondag 2 februari (van 10 tot 13 uur) kunt u zich laten meevoeren op een interactieve reis door de poëziegeschiedenis. Tijdens ‘Kasteel vol poëzie’ (Halle Hof, Kasteeldreef 55) geeft onder meer ex-stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen het beste van zichzelf. “Vroeger waren het de troubadours die vol vuur verhalen vertelden en liedjes zongen. Het publiek kwam daarbij niet luisteren, maar meedoen en mee zingen. Ze werden betrokken. De dichter zei iets en het publiek antwoordde. Dat wil ik terugbrengen in mijn performance”, legt Peter uit. Hij neemt u mee van de oudste klanken en gezangen naar de troubadours, om dan te passeren via Gezelle en Van Ostaijen en te eindigen bij de poëzie van het heden.

Zoersels schrijftalent

We zijn ook erg trots om Zoersels schrijftalent te mogen ontvangen tijdens ‘Kasteel vol poëzie’. Aanstormend talent, Lore Mutsaers, rondde met succes de SchrijversAcademie af en debuteerde in de zomer van 2019 met haar roman ‘Dwaal zacht’. Ook Tim Van Hoof is een veelbelovend talent, met net iets meer jaren ervaring op de teller. In 2014 publiceerde hij zijn eerste dichtbundel ‘Inopportuun’. Vorig jaar bracht hij zijn eerste roman ‘De Trip’ uit.

Let op: tickets zijn beperkt en te verkrijgen in de bibliotheken van Zoersel of via webshop.zoersel.be