een hart van goud en wat tijd vrij?

Domo Voorkempen is een vrijwilligersorganisatie die kwetsbare gezinnen laagdrempelig en gratis ondersteunt. De zomerschool wil op haar beurt kinderen voor wie twee maanden te lang is om in september gewoon de draad terug te kunnen oppikken, door de zomer loodsen. Hebt u een hart van goud en wat tijd vrij? Dan is een job als vrijwilliger bij één van deze organisaties misschien iets voor u.

Domo

Annelies is ook zo iemand. Als vrijwilliger bij Domo gaat zij wekelijks op bezoek bij Nouria, een alleenstaande mama met een dochtertje van twee. Behalve af en toe een korte babbel met de buurvrouw heeft Nouria weinig sociale contacten. Annelies probeert samen met haar een aantal zaken in orde te brengen. Zo hielp ze bijvoorbeeld met de inschrijving van Nouria’s dochtertje in de kleuterschool of namen ze samen contact op met het ocmw. Annelies kiest, in overleg met Nouria, wanneer ze komt en wat ze gaan doen. Dat zorgt ervoor dat ze de bezoeken flexibel kan inplannen, zodat er toch nog voldoende tijd overblijft voor andere dingen.

Hebt u interesse of nog een aantal vragen, dan kunt u terecht bij Marijke via 0499 90 89 44 of marijke@domovoorkempen.be.

zomerschool

Hebt u, net als Annelies, een hart voor kinderen, maar enkel tijdens de zomermaanden wat tijd over? Dan ontvangen wij u met open armen als vrijwilliger in onze zomerschool (i.s.m. Domo, de opvoedingswinkel en het vrijwilligerspunt). We vragen dat u in totaal zo’n tien uur tijd uittrekt om samen te lezen, maaltafels te oefenen, Nederlands te spreken … We bekijken samen met u wat de mogelijkheden zijn en we voorzien tijdens het hele traject de nodige coaching en gesprekken met de betrokken leerkrachten.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het vrijwilligerspunt via 0492 25 82 36 of vrijwilligerspunt@zoersel.be.