een fietstocht met smaak

FAIRTRADE – Omdat u deze vakantie meer in eigen gemeente zult beleven, willen we samen met Toerisme Zoersel wat schwung brengen in het lokale fiets- en wandeltoerisme. Samen zorgden we voor een verbetering van de duurzame fietsroute die de prachtige natuur van Zoersel laat samengaan met lokale lekkernijen.

Sinds 2006 is Zoersel al een fairtrade gemeente. Eerlijke prijzen voor een eerlijk product, met respect voor de producent en het milieu. Dat is het uitgangspunt drijfveer. Onze gemeente draagt eerlijk, duurzaam en lokaal consumeren dan ook hoog in het vaandel.

De afgelopen maanden is het belang van lokale handelaars en producenten in onze samenleving nog maar eens gebleken. Dat is ons niet ontgaan. Daarbovenop wil Toerisme Zoersel vzw meer inzetten om toeristen uit eigen dorp aan te trekken. We combineerden deze aspecten en zorgden voor een heerlijke verbetering van de bestaande duurzame fietsroute die de prachtige natuur van Zoersel laat samengaan met lokale lekkernijen.

van natuurgebieden over fairtrade tot lokale lekkernijen

Voor ieder wat wils op deze route. Zo fietst u langs het prachtige gebied van het Zoerselbos, de Vorse Beemden en het Dwergenbos. Dit laatste is nu al een avontuurlijk stuk speelnatuur voor kinderen. De aanplanting van het eigenlijke bos start dit najaar.

Verder komt u nog langs de Oxfam Wereldwinkel en de lokale spelotheek om daarna langs een plaatselijke rundvee- en schapenboerderij met hoeveslagerij en een kaasmakerij te rijden om te eindigen met een heerlijk ijsje bij een lokale ijsmakerij. Kortom, een fietstocht met smaak!

(her)ontdek Zoersel te voet of per fiets

Verder zorgde Toerisme Zoersel voor vier nieuwe fietsroutes die allemaal vertrekken vanuit het Lindepaviljoen, de thuisbasis voor Toerisme Zoersel vzw. Ook tien oudere wandeltochten werden herbekeken en verbeterd.

Alle fiets- en wandelroutes kunt u verkrijgen in het Lindepaviljoen of neem eens een kijkje op www.toerismezoersel.be.