durf in de digitale wereld stappen

De digitale evolutie gaat alsmaar sneller. Dat is allemaal goed en wel, maar wat als u niet mee kan? Wat als u geen kaas gegeten hebt van digitale toestellen, het te moeilijk lijkt of de aankoop gewoon niet in uw budget past? Wij helpen u!

Volgens onderzoek is minstens 40 % van de Belgische bevolking niet of niet voldoende mee met de digitale trein. De Europese, federale en Vlaamse overheid hebben geld vrijgemaakt om dit te verhelpen.

Digibanken

Uit deze subsidie is de ‘Digibank’ ontstaan. In dit project werken we in Zoersel met zeven andere gemeenten en welzijnsvereniging KINA om u mee op de trein te krijgen. Bij de Digibank ontleent u gratis een laptop (met muis en laptoptas) voor een periode van minstens zes maanden. Daarnaast krijgt u ook de nodige begeleiding om hiermee aan de slag te gaan. Uiteraard zijn er enkele voorwaarden. Informeer bij onze dienst maatschappelijk welzijn (zie gegevens contactblok) of u in aanmerking komt om een laptop te lenen.

durf opstappen

U hebt een computer, tablet of smartphone. Wat nu? In onze gemeente zijn er al zeker twee mogelijkheden om digitaal uw weg te vinden. Iedereen is daar welkom!

basiscursus

Als het gebruik van een computer volledig nieuw voor u is, dan kunt u terecht bij LBC Volwassenonderwijs voor een spoedcursus. U krijgt veertig uren les waarin u de basis leert. Interesse? Neem contact op via digibank@kina.be of 03 2980 0 00.

Digidakcursus

Digidak is voor de meeste Zoerselaars een vertrouwd begrip. U kunt kortlopende cursussen volgen over verschillende thema’s. Zo’n cursus bestaat meestal uit drie lessen van telkens drie uren en is volledig gratis. U vindt een folder van Digidak in onze drie bibliotheken, het administratief centrum en sociale kruidenier de NetZak. U kunt ook bellen naar 03 2980 9 30 of surfen naar www.zoersel.be/digidak.

Het volledige artikel leest u in het ZOERSELmagazine van september (pagina 13 - 14)