drugspreventieproject voor middelbare scholen

Al 25 jaar organiseert Lokale Politie Voorkempen drugspreventielessen voor kinderen van het zesde leerjaar. Vanaf dit schooljaar geven de inspecteurs ook les in de middelbare scholen van Brecht, Malle en Schilde.

zeg neen tegen drugs

De boodschap voor de kinderen van het laatste jaar basisonderwijs is duidelijk: ‘Zeg neen tegen drugs’. Ondanks de lessen die er gegeven worden rond drugspreventie, komen er nog steeds jongeren in de verleiding om te experimenteren met drugs. Daarom zijn bijkomende lessen drugspreventie in het secundair onderwijs nodig.

dialoog op gang brengen

De lessen die vanaf dit jaar in de middelbare scholen starten, verlopen anders. Lokale Politie Voorkempen wil de dialoog in de klas brengen. Dit doen ze aan de hand van videofragmenten met pakkende getuigenissen van artsen en ex-druggebruikers en hun familie.

educatief aanbod

Op 22 september kregen de experts, de burgemeesters en de toekomstige lesgevers de primeur voor het project. Lokale Politie Voorkempen hoopt dat dankzij dit sterke concept zoveel mogelijk scholieren bewust worden van de risico’s van druggebruik.

meer info

  • Stefanie Verstappen
  • communicatieverantwoordelijke Lokale Politie Voorkempen
  • 0478 24 68 93