doe-boekje van Dieter Coppens bezorgt Zoerselse jongeren een onvergetelijke zomer

DOE MEE – De zomer van 2020 zal een speciale editie worden. We zijn ons ervan bewust dat vele Zoerselaars hun zomervakantie in eigen land en waarschijnlijk ook in eigen streek zullen doorbrengen. Zo zullen onze jongste Zoerselaars deze vakantie ook meer tijd in eigen gemeente doorbrengen. Maar met de hulp van Dieter Coppens zullen ze zich niet vervelen. Hij kwam immers met een briljant doe-boekje op de proppen!

anti-verveling

Alle gezelschapsspelletjes zijn al talloze keren gespeeld en de verveling slaat toe, maar dat is buiten het doe-boekje van Dieter gerekend. Met zijn collega’s van uitgeverij Stratier maakte hij een supercool doe-boekje met tal van ideeën, activiteiten en anti-vervelingsspelletjes om elke dag van jullie zomervakantie mee te vullen.

Zoersel doet mee

Dit project viel schepen voor jeugd, Olivier Rul, onmiddellijk op. Beide heren kwamen in contact met elkaar en het gemeentebestuur en de welzijns- en gezondheidsraad gaven de middelen om het doe-boekje te personaliseren in lijn van Zoersel. “Het is belangrijk dat kinderen zich goed voelen en op een leuke manier uitgedaagd worden”, vindt schepen Olivier Rul.

doe eens zot

Het doe-boekje is speciaal ontworpen voor kinderhandjes, handig in gebruik dus. Elke dag kunnen kinderen knotsgekke tips of een coole activiteit ontdekken en hierdoor inspiratie opdoen. De activiteiten kunnen ook perfect door de ouders meegespeeld worden. Zo krijgen zij ook nog eens wat extra beweging. Bovendien is het een ideaal middel om Zoersel op een speelse manier te (her)ontdekken.

gratis voor ieder kind

Sport, spel en ontspanning is belangrijk voor ieder kind. Daarom besliste de gemeente om 1.600 exemplaren cadeau te geven aan alle lagere schoolkinderen uit Zoersel, zodat elk kind een onvergetelijke zomer tegemoet gaat. In de week van 22 juni zal uw kind dus met een doe-boekje van de enige échte Dieter Coppens thuiskomen. Mama’s, als dat geen goed nieuws is!