deskundig advies bij energiebesparende middelen

We hadden het er al vaak over in deze nieuwsbrief en ook dit zal ongetwijfeld niet de laatste keer zijn: de stijgende energiekosten. Wilt u ook iets doen aan uw energieverbruik en inzetten op hernieuwbare energie? Weet dan dat wij samenwerken met twee partners die u deskundig advies kunnen verlenen.

burgercoöperatie Zonnewind

Zonnewind heeft enkele projecten lopen die aanmoedigen en ondersteuning bieden om te investeren in hernieuwbare energie. De adviesverlening staat hier centraal omdat veel mensen door het bos de bomen niet meer zien.

Met het project Zonnewerf gaat Zonnewind de boer op om maximaal te helpen bij de keuze en de aankoop van een installatie die zonlicht omzet in elektriciteit zoals zonnepanelen. Met objectief en gratis advies ontzorgen u van A tot Z. Misschien is een groepsaankoop wel interessant voor u?

Een BENOvatiecoach van de Renovatiewerf zorgt voor een persoonlijk en deskundig begeleidingstraject voor een optimale renovatie. Want een geBENOveerde woning biedt naast energiebesparing ook voordelen op het gebied van leefkwaliteit, onderhoud en comfort. Alles staat of valt bij het juiste plan en een goede werfleider. Deze rol neemt Klimaatwerf graag op zich om samen, door en voor burgers, een grotere impact te hebben op de transitie naar een duurzame lokale gemeenschap.

EnergieK loket van IGEAN

Ook de medewerkers van het EnergieK loket staan elke vrijdagochtend voor u klaar met gratis energie- en renovatieadvies. U kunt bij het EnergieK loket terecht voor vragen over energiepremies, energieleningen, BENOveren, zonnepanelen ... Het infopunt in onze gemeente is elke vrijdag geopend tussen 8.30 en 12.30 uur. Opgelet: vanaf 2023 wordt dit donderdagvoormiddag. Maak een afspraak via: 

Lees nog heel wat meer tips in ons ZOERSELmagazine van oktober.