de verdeling van filters en mondmaskers gaat verder

VLOT EN VLIJTIG – Mondmaskerszoersel werkt zich nog steeds uit de naad voor u. De vrijwilligers van het burgerinitiatief blijven aan de slag om zoveel mogelijk maskers te maken. De verdeling ervan door de gemeente loop op dit moment vlot en wordt nu uitgebreid. Iedereen die nog geen mondmasker heeft maar er wel één nodig heeft kan er vanaf vandaag komen halen voor alle gezinsleden vanaf twaalf jaar. 

filters 

De federale overheid levert voor elke Zoerselaar vanaf  twaalf jaar twee mondmaskerfilters,  We hebben nu ongeveer de helft van de federale filters in ons bezit, de andere helft wordt vandaag geleverd. 

verdeling verloopt vlot 

Deze voorbije week hadden we opgeroepen om de jongeren van het zesde middelbaar eerst hun filters en mondmaskers te laten ophalen. Dit gaat over ongeveer 460 zesdejaarsstudenten, die in totaal 1.720 gezinsleden hebben. De verdeling verliep vlot en er waren gelukkig geen lange wachtrijen. Tot nu toe hebben we 1.154 mondmaskers en 1.224 filters uitgedeeld. Uiteraard blijven de jongeren die hun filters en/of masker nog niet hebben opgehaald, ook de volgende weken nog welkom in de verdeelpunten. 

een voor een 

Elke inwoner kan zijn filter, en eventueel een mondmasker als u dit nog niet heeft, komen ophalen bij een verdeelpunt. Er werden tot nu een 1.500-tal maskers gemaakt en / of ingezameld. De gemeente kocht daarom ook 8.000 herbruikbare mondmaskers zelf aan om de bedeling niet stil te laten vallen. 

We hebben in totaal bijna 20.000 inwoners boven de twaalf jaar in onze gemeente. Hebt u nog niet meteen een masker nodig? Of hebt u er al een? Geef dan alstublieft voorrang aan de Zoerselaars die er nog geen hebben. Wees gerust, we blijven de verdeling nog een hele tijd organiseren. In dit geval is haast en spoed dus nergens voor nodig. 

drie verdeel- en inzamelpunten 

In elke deelgemeente is er een verdeelpunt / inzamelpunt: 

  • deelgemeente Zoersel: de bib van Zoersel (Dorp 54), van maandag tot vrijdag van 14 tot 17 uur 
  • Halle: de bib van Halle (Halle-Dorp 67), op dinsdag, op woensdag en op vrijdag van 14 tot 17 uur 
  • Sint-Antonius: de inkom van het administratief centrum (Handelslei 167), van maandag tot vrijdag van 14 tot 17 uur 

Opgelet! Op donderdag 21 mei is het een feestdag en zullen de verdeelpunten gesloten zijn. Op vrijdag 22 mei zitten de medewerkers weer klaar voor u in het administratief centrum en de bibliotheken van Zoersel en Halle. 

Breng uw identiteitskaart mee! Die hebt u nodig om uw bezoek voor u en uw gezin te registreren. 

U kunt ook voor iemand anders een mondmasker komen ophalen, maar dan moet u wel zijn of haar identiteitskaart meenemen. 

doneren kan nog 

Maakt u zelf ook mondmaskers en hebt u er over? Hebt u nuttig materiaal liggen voor het maken van maskers, maar kunt u er zelf niet mee aan de slag? Dan kunt u dit binnenbrengen bij een van de drie verdeelpunten. Misschien ziet u uw mondmasker wel in het straatbeeld verschijnen.   

meewerken in het naaiatelier? 

De vrijwilligers van Mondmaskerszoersel kunnen altijd nieuwe collega’s gebruiken. Bent u handig met naald en draad en hebt u tijd? Nieuwe helpers zijn altijd welkom! Neem daarvoor contact op met mondmaskerszoersel@gmail.com

We kunnen niet genoeg herhalen hoezeer we waarderen dat burgers vrijwillig – en met een groot hart – hun tijd, vaardigheid en energie steken in dit mooie werk voor de zorgverleners en hun medeburgers.

OPGELET! 

We hebben geconstateerd dat er bij een aantal pakketten met mondmaskers geen handleiding werd meegeleverd. Hiervoor onze oprechte excuses. De handleiding kunt u terugvinden via deze link

Ook de aangekochte mondmaskers voldoen aan de normen. Door onze leverancier en producent is bevestigd dat de mondmaskers zonder enig probleem op 60° C kunnen gewassen worden en dat deze wel degelijk veilig zijn.