de Processieweg wordt opnieuw een schoolstraat

VERKEERSVEILIGHEID - De Processieweg in Zoersel wordt vanaf 1 september opnieuw omgevormd tot een schoolstraat. Dit besliste het gemeentebestuur naar aanleiding van de vele positieve reacties in juni. Toen werd er van de straat al een keer (tijdelijk) een schoolstraat gemaakt omwille van de coronamaatregelen. Het bestuur denkt dus nu aan een definitiever scenario.

De Processieweg werd in juni al eens ingericht als schoolstraat om tegemoet te komen aan de regelgeving omtrent hygiëne en veiligheid bij de heropstart van de scholen. De straat ligt immers vlakbij de Antoniusschool, en verbindt als het ware de beide toegangen – de hoofdingang op de Handelslei en de achteringang in de Achterstraat. De straat was tijdens het begin en het einde van de schooltijd tijdelijk niet toegankelijk voor doorgaand verkeer. Op die manier konden voetgangers en fietsers op een veilige manier de beide toegangen bereiken.

proefperiode

We ontvingen tal van positieve reacties na de invoering van die tijdelijke schoolstraat. In een enquête die de school organiseerde, sprak maar liefst 97 % van de ouders zich positief uit over de maatregel. Verkeersveiligheid voor voetgangers en fietsers ligt vele Zoerselaars dan ook nauw aan het hart.

Omwille van de vele positieve reacties en omdat een schoolstraat duidelijk voor een verhoging van de verkeersveiligheid voor voetgangers en fietsers zorgt, besliste het schepencollege om de Processieweg vanaf 1 september weer om te vormen tot schoolstraat. We lassen daarbij wel eerst een proefperiode van zes maanden in. Daarna evalueren we de situatie en bekijken we of we de maatregel definitief kunnen invoeren.