de bijl en de kapel verrassen

De dagen worden langer, de zon vertoont zich schuchter en de lucht barst trillend open. Het begin van de lente is hét moment om terug buiten te komen. Zowel cultuurhuis de Bijl als de Kapel bieden u dit voorjaar weer een boeiend programma aan. Hieronder alvast een overzicht om u aan te verwarmen.

de Bijl

De Bijl wil graag een plaatsje veroveren in uw agenda en doet dat met een divers aanbod aan activiteiten. In maart trekt de tentoonstelling ‘Take 5’ de aandacht. ‘Take 5’ is een populaire uitdrukking om aan te geven dat men aan een korte pauze toe is. Vijf docenten van de Academie Arendonk brengen hun werk in dialoog. In april start er dan weer een ambitieuze tentoonstelling van illustrator, striptekenaar en verhalenverteller Jeroen Janssen. Jeroen won de Bronzen Adhemar, de belangrijkste Vlaamse strip-onderscheiding.

de Kapel

Verschillende verenigingen organiseren traditioneel hun jaarlijkse activiteit in de Kapel. KWB Sint-Antonius nodigt u uit op zaterdag 22 en zondag 23 februari op hun naai-, borduur-, plotter-, machine-, stoffen-, en fourniturenbeurs. De Koninklijke Harmonie Sint-Martinus brengt op zaterdag 14 maart ‘Harmonie in Concert’. Hierin steken ze bekende melodieën en populaire deuntjes in een verrassend kleedje. Cantemus Novum doet u op zaterdag 9 mei dan weer swingen in de Kapel.

Tickets kunt u bekomen via onze webshop of telefonisch via het onthaal T 03 2980 0 00 of gemeente@zoersel.be.

De volledige programmatie van het gemeenschapscentrum kunt u bekijken op onze website.