de aanhouder wint

De verlengde herfstvakantie zit er bijna op. Volgende week kunnen alle kinderen en jongeren opnieuw naar school. Daarom is het belangrijk dat we voorzichtig blijven en ons houden aan de coronamaatregelen.

Net voor de herfstvakantie moest de kleuterschool van basisschool Beuk & Noot noodgedwongen sluiten.
Ondertussen zijn er ook nieuwe besmettingen - en bijgevolg zieke mensen - in enkele zorginstellingen in onze gemeente. Misschien wel iemand die u kent. Daarom deze warme oproep om u te houden aan de coronamaatregelen.

respecteer de regels

Als u voorzichtig bent en zich houdt aan de regels, zowel de federale als lokale, dan bent u goed bezig. Hou volgende zaken in uw achterhoofd:

  • Hou zieke baby’s of peuters thuis van de kinderopvang. Zij kunnen de andere kinderen en de begeleiders besmetten waardoor het virus verder verspreid wordt en de opvang moet sluiten.
  • Hou een ziek kind thuis van school.

Ook al vertonen de meeste kinderen geen symptomen van COVID-19, ze kunnen het wel overdragen aan andere kinderen, leerkrachten, ouders, grootouders … .

Bekijk de handige infographics om te zien of uw kleuter of lagereschoolkind wel of niet naar school mag.

  • Gaat u op bezoek in een woonzorgcentrum of een andere instelling, beperk dan het bezoek tot het aantal personen dat is toegelaten.
  • Draag steeds uw mondmasker tijdens het bezoek en wanneer nodig. Ook in de kamer als dit gevraagd wordt.

Hou vol en draag samen zorg voor elkaar. Met heel Zoersel tegen corona!