cultuurhuis de Bijl heropent met eerbetoon

De familie Mondelaers-Lauwereins organiseert een huldetentoonstelling in cultuurcentrum de Bijl naar aanleiding van het overlijden van de Zoerselse kunstenares, Suzanne Lauwereins (19 april 2020).

hulde aan Suzanne

Begin dit jaar overleed Suzanne Lauwereins (1952). Ze was een begenadigd tekenaar en kunstschilder. Haar oeuvre omvat olieverven, aquarellen, tekeningen, … Vooral portretten, figuren, stadsgezichten en landschappen. Ze schetste en schilderde vaak op locatie 'en plein air' omdat ze het belangrijk vond om de atmosfeer van de locatie over te brengen. Elk schilderij draagt dan ook een verhaal en een herinnering met zich mee. Een herinnering aan een specifieke plek ...en aan Suzanne.

Wilt u al een voorsmaakje van haar werken en meer over haar verhaal te weten komen? Bekijk dan dit filmpje over de tentoonstelling.

De tentoonstelling is van 9 tot en met 31 januari 2021 te bezoeken, op zaterdag van 13.30 tot 18 uur en op zondag van 11 tot 18 uur. Het dragen van een mondmasker is verplicht tijdens uw bezoek.