crisis in huurland | SVK op zoek naar kwalitatieve huurwoningen

Met een patrimonium van een kleine 300 panden en een wachtlijst van bijna 2.400 gezinnen/alleenstaanden kan sociaal verhuurkantoor Het Sas lang niet voldoen aan de vraag naar een degelijke huurwoning. Ze richten zich tot eigenaars van een huurpand die open staan voor verhuur aan kwetsbaardere mensen.

Misschien keek u dankzij de aflevering van Pano vorige week ook mee binnen bij vier huishoudens die een ‘woning’ huren op de private markt. “We zetten ‘woning’ bewust tussen aanhalingstekens omdat duidelijk mag zijn dat bijvoorbeeld de woning van Ronny geen warm nest is waarin je thuiskomt”, licht Anouk Dillen van SVK Het Sas toe.

“Wij komen gelukkig wél vaak met eigenaars in contact die een goed onderhouden en veilige woning willen verhuren of die hun eigendom willen renoveren alvorens met ons in zee te gaan. Het bewaken van die woonkwaliteit is één van onze taken als sociaal verhuurkantoor. Ervoor zorgen dat huurders betaalbaar én kwalitatief kunnen wonen, zijn we verschuldigd aan onszelf, de welzijnspartners maar vooral aan alle ‘Ronny’s’ op onze wachtlijst. En dat zijn er heel wat.”

hoge woonnood

Op de wachtlijst van SVK Het Sas staan immers bijna 2.400 gezinnen/alleenstaanden in nood. “Met een patrimonium van een kleine 300 panden kunnen wij totaal niet voldoen aan de vraag naar kwalitatieve en betaalbare woningen in ons werkingsgebied. De woonnood is dus erg groot!”

“Om het hoofd te bieden aan deze wooncrisis richten wij ons tot eigenaars van een huurpand die open staan voor verhuur aan kwetsbaardere mensen. Wij bouwen of kopen namelijk zelf geen woningen en zijn dus aangewezen op het huren van woningen op de private verhuurmarkt. Elke woning, van een studio tot een gezinswoning, komt in aanmerking mits voldaan wordt aan de kwaliteitseisen van de wooncodex.”

In ruil voor uw kwalitatieve woning en een eerlijke huurprijs heeft een verhuring aan het SVK heel wat voordelen:

  • opmaak van een plaatsbeschrijving bij aanvang van de huurovereenkomst
  • gegarandeerde huurbetaling
  • kosteloze administratie
  • renovatie- en energiepremies
  • gunsttarief registratierecht
  • verlaagd btw-tarief bij nieuwbouw en 6% btw-tarief voor afbraak en heropbouw.

Bent u kandidaat-verhuurder? Neem dan zeker contact op met SVK het Sas via