coronavirus in onze gemeente | UPDATE 27 augustus 2021

Vanaf 1 september vallen er heel wat beperkingen rond de coronamaatregelen weg. Een overzicht vindt u hier.

De vaccinatiecampagne loopt goed. Omdat we in België een vaccinatiegraad van 70% behaalden, kan er een nieuwe stap in het Zomerplan gezet worden.

mondneusmasker

Het dragen van een mondneusmasker en het behouden van veilige afstand blijft een belangrijke maatregel. Het blijft dan ook verplicht om het mondneusmasker te dragen op volgende momenten:

  • op druk bezochte plaatsen, zoals winkelstraten, jaarmarkten en kermissen;
  • op het openbaar vervoer en in de stations;
  • bij verplaatsing in horecazaken;
  • in conferentiezalen en auditoria;
  • op handelsbeurzen;
  • gebouwen van de eredienst;
  • bibliotheken;
  • gerechtsgebouwen.

evenementen

Voor evenementen met minder dan 200 personen binnen en minder dan 400 personen buiten, vallen alle beperkingen weg.

Evenementen met meer dan 200 personen binnen en meer dan 400 personen buiten, kunnen gebruik maken van het Covid Safe Ticket. Enkel als hier gebruik van wordt gemaakt, vallen de beperkingen over het dragen van een mondneusmasker, de sociale afstand en CIRM/CERM weg. Onder voorbehoud van de evolutie van het virus wordt het aantal aanwezigen op evenementen vanaf 1 oktober verhoogd.

privé-bijeenkomsten

Hier gelden geen beperkingen meer. U mag thuis (zowel binnen als buiten) dus zoveel mensen uitnodigen als u zelf wil.

privéfeesten

Organiseert u een privéfeest (bijvoorbeeld een trouwfeest), dan kan dit zonder beperkingen. Ook dansen is toegelaten.

horeca

Nagenoeg alle beperkingen in de horeca vallen weg. Een mondneusmasker dragen terwijl u zich verplaatst, is nog wel verplicht. Dansen is nog steeds niet toegelaten.

Vanaf 1 oktober zouden ook de discotheken en dancings opnieuw hun deuren mogen openen. In cafés mag u dan ook opnieuw dansen.

erediensten

Tijdens erediensten gelden geen beperking meer op het aantal aanwezige personen. Het dragen van een mondneusmasker is nog wel verplicht.

activiteiten van verenigingen

Alle beperkingen vallen weg.

belang van volledige vaccinatie

Om er echt voor te zorgen dat we binnenkort ons normaal leven helemaal opnieuw terugkrijgen, moet u zich volledig laten vaccineren. Ook het tweede vaccin is belangrijk. Twijfelt u nog, dan krijgt u in september de kans om op twee verschillende locaties in Zoersel te informeren over het vaccin en nadien te laten vaccineren. 

In onze gemeente organiseert de eerstelijnszone op volgende momenten en locaties een infosessie. Een mobiel vaccinatieteam is aanwezig om diezelfde dag nog te vaccineren:

  • donderdag 16 september om 14 uur in de Kapel (Handelslei 167); 
  • maandag 20 september om 14 uur in zaal Dorpszicht (Dorp 54).

U kunt zich voor één van deze momenten registreren. Dit kan via een online formulier of telefonisch via het callcenter van het vaccinatiecentrum (03 201 50 40, van maandag tot zaterdag tussen 9 en 13 uur) of ter plaatse. Bovenop deze infosessie wordt er een tweede prikmoment voorzien na 21 dagen op dezelfde locatie op hetzelfde uur, respectievelijk op 7 oktober om 14 uur en op 11 oktober om 14 uur.

overzicht

Een overzicht van alle maatregelen die van toepassing zijn binnen onze gemeente vindt u hier.
Hebt u nog bijkomende vragen? Surf dan zeker naar de website info-coronavirus.be of bel naar het T 0800 14 689 (tussen 9 en 17 uur).

Gelieve voor vragen met betrekking tot COVID-19 NIET te bellen naar de noodnummers 101 en 112. Deze zijn enkel bedoeld voor dringende oproepen.