coronalert | blijf veilig, bescherm elkaar

Coronalert is de gratis app die helpt om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. De app werd al enkele weken uitvoerig getest. Vanaf 30 september is de app beschikbaar voor iedereen.

Coronapp helpt ons om elkaar te beschermen en de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te vertragen. Het maakt gebruik van specifieke technologie om de contactopsporing in ons land te versnellen.

hoe werkt het?

Als u de app gebruikt, kunt u:

  • te weten komen of u nauw contact hebt gehad met een andere Coronalertgebruiker die positief testte op het coronavirus, zonder dat u weet wie het is;
  • anoniem uw nauwe contacten waarschuwen wanneer u zelf positief zou testen op het coronavirus;
  • samen zorgen voor een snellere contactopsporing;
  • helpen om de verspreiding van het virus te stoppen.

uw privacy is beschermd

We zijn allemaal erg gesteld op ons privéleven. Daarom is Coronalert ontworpen met een maximale bescherming van uw privacy. De enige gegevens die u met andere app-gebruikers uitwisselt, zijn anonieme codes tussen de smartphones. Als u niet besmet bent, betekenen deze codes helemaal niets. Als u wel besmet blijkt met het coronavirus, kunt u uw anonieme codes via de app doorgeven. Zo worden andere gebruikers met wie u contact had geïnformeerd dat ze een risicocontact hadden, maar niet wanneer, waar of met wie.

niet verplicht

De app gebruiken is niet verplicht. U kiest dus zelf of u de app download of niet. Natuurlijk zal het effect van Coronalert het grootst zijn als iedereen de app gebruikt, vooral op plaatsen waar u met veel mensen samenkomt. Raad dus gerust anderen aan om deze app te installeren. Maar het is geen verplichting. Respecteer de wens van anderen.

Coronalert is beschikbaar voor iPhone en voor Android en is gratis te downloaden in de App Store en de Google Play Store.