compost is altijd een goed idee voor uw tuin

Aprilmaand is compostmaand bij IGEAN. Compost is een duurzame bodemverbeteraar, 100% natuurlijk en multifunctioneel inzetbaar in uw tuin. Boost uw tuin en ontvang gratis een paar tuinhandschoenen bij aankoop van een zak compost in het recyclagepark.

Niet alleen uw bodem en alles wat daardoor groeit, beleeft profijt aan compost, ook het klimaat viert mee. Door duurzame compost te gebruiken, zorgt dit voor een opmerkelijke ecologische voetafdrukvermindering. Enkel voordelen voor u. U geniet van prachtige bloemen en planten en een heerlijke eigen oogst. Compostgebruik wapent uw tuin ook tegen langere droogte- en hitteperiodes in de zomer.

waarvoor kan ik compost gebruiken?

  • een rijke en vruchtbare bodem
    Zandgronden met compost drogen minder snel uit en zwaardere gronden, zoals leem en klei draineren net beter dankzij compost
  • een weerbaar gazon
    Compost verbetert de waterhuishouding van uw bodem, zodat uw gras tegen een stootje kan.
  • een lekkere oogst
    Jaarlijks kunt u in uw moestuin tot vijf liter per vierkante meter compost inwerken. Het dient als lokale lijfwacht voor uw groenten en fruit doordat ziekten moeilijker de overhand krijgen.

composteren kunt u leren

IGEAN organiseert in samenwerking met Vlaco de online infosessie ‘thuiscomposteren’. Deze sessie is volledig gratis! Het enige wat u nodig hebt is een computer, internetverbinding en tonnen goesting om zelf te composteren. Deelnemen kan op 14, 20 of 29 april. Inschrijven is verplicht en kan op www.igean.be/compostcursussen.