buitenlandse jongeren zoeken zomers gastgezin

De vzw Euro-Children bezorgt - sinds 1956 - jaarlijks vakanties aan kinderen uit probleemgebieden in Europa. Nu er ook kinderen uit Oekraïne worden opgenomen in het vakantieprogramma, hebben ze nood aan (meer) enthousiaste gastgezinnen.

Euro-Children

Kinderen uit Europese probleemgebieden krijgen de kans om tijdens de zomervakantie voor een drietal weken in Vlaamse gastgezinnen te verblijven. Ze bouwen zo een jarenlange vrienden-/familieband op. Een unieke en warme levenservaring voor zowel deze kinderen als voor de gastgezinnen. 

uitbreiding

Al meer dan 20 jaar komen er jongeren uit Kroatië en Slovakije naar hier op vakantie. Dit jaar hoopt Euro-Children om voor de eerste maal ook een groepje kinderen uit Oekraïne te kunnen ontvangen. Deze kinderen leven in een opvanghuis van de organisatie Orphans Care Center in Lviv. Ze zijn wezen, komen uit een moeilijke gezinssituatie of hebben ouders die (tijdelijk) niet voor hen kunnen zorgen omdat ze vechten voor de vrijheid van hun land. De kinderen worden gedurende die periode bij Orphans Care Center in veiligheid gebracht.

gastgezinnen gezocht

Omdat Euro-Children ook kinderen uit dit opvanghuis gelukkig wil maken, zoeken ze (meer) enthousiaste gastouders om hen een vakantie vol warm gezinsgevoel te geven. Raakt hun lot en hun verhaal u? Overweeg dan iets voor hen te betekenen en neem vrijblijvend contact op met Euro-Children.