bijna 900 leerlingen stappen mee in Zoerselse klimaatmars

Woensdag stapten bijna 900 (!) leerlingen van onze Zoerselse basisscholen mee in een lokale klimaatmars. De mars is dé afsluiter van het overkoepelende klimaatproject ‘De Klimaatbende’ (een samenwerking met MOS Antwerpen). De leerlingen stapten – met toeters en bellen – van aan hun school tot aan het administratief centrum, waar de bende een lijst met klimaatacties en -tips afgaf aan het schepencollege.

Aan de klimaatmars gaat een schooljaar hard werk vooraf. De zes Zoerselse basisscholen gingen in het begin van dit schooljaar immers de uitdaging aan om samen ‘De Klimaatbende’ te vormen. De bedoeling van het project is om met z’n allen enkele klimaatdoelstellingen te behalen, zoals minder CO2 uitstoten. Elke basisschool vaardigde haar leerlingen van het vijfde (of zesde) leerjaar af als trekker voor De Klimaatbende.

klimaatmars

Als afsluiter van het Klimaatbendeproject organiseerden de scholen (met ondersteuning van onze klimaatmedewerker Els Beeckx en MOS Antwerpen) woensdag een heuse klimaatmars. Er stapten maar liefst bijna 900 leerlingen mee - mét vlaggen, toeters en bellen - van aan hun school tot aan het administratief centrum van gemeente & ocmw Zoersel. Daar gaven ze een lijst af aan het schepencollege met alle klimaatacties en -tips die ze tijdens het traject verzamelden. Nu is het aan het college om de voorgestelde punten te bekijken en er uiteraard ook echt iets mee te doen. Ze hebben niet voor niets het Klimaatbendecharter ondertekend.