bewoners fleuren hun gezamenlijke binnentuin op

De bewoners van het woonproject achter onze bibliotheek in Zoersel vroegen ons of ze hun gezamenlijke (en openbare) binnentuin mochten verfraaien. Zulke leuke initiatieven kunnen we enkel toejuichen! Nog beter: ze krijgen zelfs een financieel duwtje in de rug!  

De binnentuin bestaat momenteel bijna enkel – op enkele bomen na – uit gras. “Gras is dan wel groen, maar dat kan beter!”, dachten de buurtbewoners. Zij stelden ons dus de vraag of ze de tuin op een verantwoorde manier mochten verfraaien. Ze kiezen daarbij voor streekeigen en inheemse bomen, planten en bodembedekkers.

Op die manier creëren ze een mooi stukje groen dat niet enkel bijdraagt aan het gemeentelijke klimaatplan, ze maken de tuin ook aangenaam om in te vertoeven. Wat de sociale interactie tussen de bewoners en Zoerselaars dan weer bevordert.

De bewoners staan zelf in voor de aanleg en het onderhoud van de tuin. Wij geven hen daarbij graag een financieel duwtje in de rug (in de vorm van het plantgoed, de compost en het gebruik van materiaal).

Heel veel succes!