Bent u een echte ambachtsman of -vrouw?

Onze gemeente telt momenteel slechts twee ‘erkende’ ambachtslieden, maar we weten dat we heel wat meer vakmannen en -vrouwen hebben. Bent u iemand die in hoofd- of bijberoep een echte ambacht beoefent? Vraag dan ook het label ‘erkend ambacht’ aan en neem deel aan de Dag van de Ambachten om uw vakmanschap in de kijker te zetten.

erkenning van uw authenticiteit

De officiële erkenning door de Ambachtscommissie van de FOD Economie bevestigt het authentieke karakter van uw activiteit, het handmatige aspect van uw werk en uw vakmanschap. U kunt het label gebruiken in al uw communicatie en zichtbaar maken in uw winkel- of werkruimte. Het vormt voor consumenten een garantie van uw authenticiteit, ernst en competentie.

Goed nieuws! Vroeger was het label voorbehouden aan ambachtslieden in hoofdberoep, maar vandaag is het ook toegankelijk voor ambachtslieden in bijberoep.

voordelen van het label

Het label ‘erkend ambacht’ is iets om trots op te zijn en biedt ook voordelen. Dankzij dit label:

  • geniet u van de enige officiële erkenning van het statuut van ambachtsman of -vrouw in België.
  • kunt u uw vakmanschap in de kijker zetten bij het grote publiek.
  • profiteert u van een nationale publiciteitscampagne op de Dag van de Ambachten.
  • ontvangt u een communicatiepakket om de Dag van de Ambachten vóór en tijdens het evenement lokaal te promoten.

Hebt u interesse om het label aan te vragen? Surf dan naar deambachten.be en vind de voorwaarden om het label te verkrijgen.

deelname aan de Dag van de Ambachten

Op 19 november promoten we het ambachtelijk vakmanschap uit onze regio met de 17de Dag van de Ambachten. Dit evenement, georganiseerd op initiatief van de FOD Economie, wint aan populariteit bij het grote publiek en geeft u de unieke kans om uw werk aan hen voor te stellen.

Als u deelneemt, mag u deze dag naar eigen goeddunken invullen. Er zijn maar twee eenvoudige voorwaarden:

  • U bent de trotste bezitter van het label ‘erkend Ambacht’.
  • U biedt minstens één demonstratie, animatie of begeleid bezoek in uw atelier aan. Ook andere activiteiten zijn welkom, zoals spelletjes of workshops waaraan de bezoekers kunnen deelnemen.

Daarnaast kunt u op het evenement uw creaties uiteraard verkopen.

Schrijf u gratis in tot 9 oktober 2023 via dagvandeambachten.be.