Behaag… Natuurlijk 2020!

STREEKEIGEN GROEN – Voor de 26ste keer pakt Natuurpunt in samenwerking met 30 gemeenten, waaronder ook Zoersel, uit met de Behaag… Natuurlijkactie. Hiermee willen we het aanplanten van streekeigen hagen bevorderen.

kiezen voor streekeigen groen

Hagen en bomenrijen vormen in ons landschap verbindingswegen tussen nabijgelegen natuurgebieden. In landelijke gebieden en privé-tuinen kunnen deze groene linten vormen en zo verdwenen groen vervangen. Een meerwaarde van het landschap voor zowel plant als dier!

niets dan voordelen

De voordelen van streekeigen groen tegenover uitheems (sier-)groen zijn talrijk. Streekeigen bomen en struiken groeien sneller, zijn beter bestand tegen de grillen van ons klimaat en allerlei ziekten. Bovendien zijn ze een pak interessanter voor uw portemonnee.

ik doe mee!

Uzelf kunt ook deelnemen aan deze groepsaankoop. U hebt de keuze tussen verschillende pakketten met hagen, individuele planten, knotwilg, fruitbomen of zelfs een bijenhotel! Dit alles kunt u bestellen van 1 september tot en met 31 oktober. Het bestelformulier kunt u opvragen via onze dienst milieu (gegevens in contactblok rechts). Na bestelling kunt u de pakketten op zaterdag 28 november afhalen in de schuur van de groendienst in het park Halle Hof (Kasteeldreef 55).

toch niet wat u zoekt?

Ook IGEAN organiseert nog tot en met 30 september een groepsaankoop voor solitaire bomen en fruitbomen. Meer informatie hierover vindt u hier terug.