BE-Alert kan levens redden

Vorige week vrijdagnacht waren de noodnummers 100, 101 en 112 een hele nacht niet bereikbaar omwille van een technische storing bij Proximus. Wilt u in zo’n situatie graag zo snel mogelijk verwittigd worden, registreer u dan voor BE-Alert. 

alternatieve nummers

De nooddiensten in ons land maken gebruik van het telefonienetwerk van Proximus. Door een probleem gelinkt aan een technische interventie bij Proximus waren de nooddiensten in de nacht van 8 januari een paar uur moeilijk of niet bereikbaar. Er werden wel alternatieve nummers voorzien die u kon bellen, afhankelijk van de provincie en de provider. Die info werd onder meer verspreid via BE-Alert.

meerwaarde

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee wij (of een hogere overheid) u kunnen verwittigen in, onder andere, een noodsituatie. Via een sms, een gesproken bericht op uw vaste telefoonlijn of een e-mail krijgt u de info rechtstreeks toegestuurd. Zeker ’s nachts is dit een enorme meerwaarde, aangezien andere communicatiekanalen dan minder of helemaal niet gebruikt worden.

In het geval van de panne vorige week bleek ook BE-Alert echter te kampen met problemen bij de verzending. Dit is gelukkig uitzonderlijk en zeker niet te wijten aan een structureel probleem. “Het klopt dat niet alle berichten effectief zijn verzonden. Maar dat gaat over een minderheid. Het gaat niet over structurele problemen”, aldus Yves Stevens van het crisiscentrum (op VRT NWS).

registreer u

Wilt u dus bij een noodsituatie zo snel mogelijk verwittigd worden, zodat u uzelf en al wie u dierbaar is beter in veiligheid kunt brengen? Registreer u dan vandaag nog op de website van BE-Alert. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Overtuig ook uw vrienden, kennissen, buren en kinderen, want BE-Alert kan levens redden.