analoge radio verdwijnt van de radar

In het najaar van 2019 kondigde Telenet aan om het analoge radio- en televisiesignaal op zijn kabel stop te zetten. Daarom lanceert Telenet nu ‘De Signaal Switch’. Hiermee willen ze hun netwerk optimaliseren. Tussen 11 februari en 22 april 2020 schakelen ze het analoge radiosignaal af. Analoge televisie zal in een latere fase aan bod komen. De andere grote radio- en televisieleverancier in onze streken, Proximus, heeft al een tijdje geen analoge kanalen meer.

waarom wordt dit gedaan?

Door de kabel van uw radio of televisie lopen meerdere signalen. U kunt dit vergelijken met een autosnelweg. Er is een rijvak voor digitale tv, eentje voor analoge tv, voor analoge radio én een paar rijvakken voor het internet. Het internetverkeer neemt tegenwoordig alsmaar toe. Zoveel zelfs dat soms het verkeer vastloopt. Om dat te vermijden, stopt analoge radio via de kabel en komt er een alternatieve manier om radio te luisteren.

Als u nog gebruik maakt van het analoge signaal, zal er een oplossing voorzien worden. Telenet verwittigt iedereen persoonlijk via e-mail of per brief.