alternatieve manieren van cultuurbeleving

Naast heel wat andere terreinen deelde ook het culturele leven het afgelopen jaar in de ‘coronaklappen’. Dat is in onze gemeente niet anders. Vandaar dat we op zoek gingen naar alternatieve manieren van cultuurbeleving.

lezingen en interviews

Zo willen we u iedere twee weken trakteren op een online lezing of interview. Op het programma staan voorlopig:

U kunt aan deze lezingen deelnemen door, vanaf 30 minuten voor de online lezing, in te loggen via www.zoersel.be/live.

tentoonstellingen

Nog tot eind deze maand loopt in de Bijl de tentoonstelling van Tanya Atanasova. In een tijd van ‘snel-vervangbare’ profielfoto's, selfies en boodschappen op sociale media heeft Tanya de neiging om te vertragen. Zij gaat, via haar schilderijen, dieper in op het verhaal van de personages die ze creëert.

Volgende maand kunt u er dan weer genieten van de tekeningen, schilderijen en sculpturen van Liesbet Valgaeren. Zij vertrekt in haar werk vanuit indrukken uit haar leefwereld. Een ontmoeting, een houding, een mooie lichtinval kunnen haar verstillen.

(audio-)wandelingen

Wandelen is nog één van de weinige activiteiten die volledig coronaproof kan verlopen. Misschien heeft uw eigen jeugd-, sport-, cultuurvereniging ... wel een leuke wandeling in de aanbieding! Maar ook wij blijven niet achter. Samen met Toerisme Zoersel werken we momenteel twee audio-wandelingen uit over sagen en legendes. Van zodra ze klaar zijn, vindt u alle info hierover op de facebookpagina van Toerisme Zoersel of op www.zoersel.be.