20 jaar uniek orgel in concert

Muziekliefhebbers, en in het bijzonder de bewonderaars van orgelmuziek, worden dit jaar verwend. Kom op 22 september mee genieten van de schitterende klanken van Bart Jacobs en Les Muffatti. Het wordt een speciale jubileumeditie van concerten die gecomponeerd werden voor een wel heel bijzonder instrument: het Pescheurorgel.

enig in zijn soort

Wist u dat het orgel in de Sint-Elisabethkerk van Zoersel echt wel uniek is? Het is het enige nog werkende orgel van bekend orgelbouwer Hendrik Pescheur uit Berchem. Het orgel werd bij Pescheur besteld in 1712 door pastoor Petrus Walteri. Zoersel was toen nog de zeer bescheiden gemeente ‘Soercele’. Uit deze tijd zijn er nog heel weinig orgels over. Dit maakt ons exemplaar extra speciaal.

jubileumuitvoering

Het Pescheurgenootschap heeft zich al twee decennia lang ingezet voor het behoud van dit unieke instrument en organiseert jaarlijks concerten in de Sint-Elisabethkerk. Dit jubileumjaar brengt Bart Jacobs het Zoerselse orgel in dialoog met het barokorkest 'Les Muffatti', waarbij ze werken van Georg Friedrich Händel en zijn tijdgenoten uitvoeren, getiteld 'Mr. Handel's Invention'. Händel was een pionier in het orgelconcerto en zijn composities inspireerden andere componisten.

Lees het volledige artikel over dit orgelconcert in het ZOERSELmagazine van september, pagina 20.

praktisch

Afspraak op 22 september om 20.30 uur in de kerk van Zoersel. Tickets via onze webshop of bel naar 03 2980 0 00.