één team, één familie

Bent u een geëngageerd persoon die voor anderen door het vuur gaat - letterlijk? Dan bent u misschien de geknipte man/vrouw om brandweervrijwilliger te worden bij onze Brandweer Zone Rand.

Onze zone is namelijk op zoek naar heel wat nieuwe, enthousiaste vrijwilligers, zoals Pieter. “Brandweer Zone Rand is een hele grote zone met, naast een aantal beroepsmensen, een groot aantal vrijwilligers”, vertelt hij. “Dat maakt dat de verscheidenheid tussen collega’s opvallend leerrijk is. Soms ben je op pad met een boekhouder, een programmeur en een schrijnwerker. Iedereen heeft dus zijn specialiteit en dat maakt dat je veel van elkaar kunt leren.”

“Het unieke aan brandweervrijwilliger zijn? De zalige teamsfeer en familiale band. We zijn echt vrienden van elkaar. En natuurlijk het feit dat je mensen kan helpen. Je weet nooit vooraf wanneer er iets gebeurt of wat je op het terrein moet gaan doen. Dat onvoorspelbare is best spannend. Soms ben je in de tuin aan het werken of aan het koken en 5 minuten later zit je in een brandweerwagen. Zo snel gaat dat.”

Hoe wordt u vrijwilliger?

Lijkt het u wel wat om u, net als Pieter, in te zetten als brandweervrijwilliger? Dan moet u eerst een aantal stappen doorlopen. Op de nieuwe website, specifiek gebouwd voor geïnteresseerde vrijwilligers, verneemt u er alles over.

opendeurdag

Gaat u liever eerst eens een kijkje nemen? Dat kan tijdens de opendeurdag van de brandweerpost in deelgemeente Zoersel (De Wissel 1) op 28 augustus.